-
Priprema20 min
-
Kuhanje40 min
-
Broj osoba12
Sastojci
Koraci
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Kalup Ø22 cm obložiti papirom za pečenje.
U zdjelu dodati brašno, zobene pahuljice, cimet i šećer. Izmiješati.
U drugu zdjelu dodati naribane mrkve i sok od limuna. Izmiješati.
Na dno kalupa rasporediti 30 g naribanog maslaca.
Preko posuti 1/4 smjese s brašnom i zobenim pahuljicama i lagano pritisnuti.
Rasporediti 1/3 mrkve, 10 g grožđica i 10 g badema. Postupak ponoviti još dva puta.
Završiti brašnom i zobenim pahuljicama.
Preko dodati preostalih 100 g naribanog maslaca.
Peći 35-40 minuta.
Izvaditi iz pećnice.
Sačekati 20 minuta, a zatim kolač izvaditi iz kalupa.
Prije posluživanja sačekati da se kolač skoz ohladi.
Kolač s mrkvom i zobenim pahuljicama
Sastojci
Follow The Directions
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Kalup Ø22 cm obložiti papirom za pečenje.
U zdjelu dodati brašno, zobene pahuljice, cimet i šećer. Izmiješati.
U drugu zdjelu dodati naribane mrkve i sok od limuna. Izmiješati.
Na dno kalupa rasporediti 30 g naribanog maslaca.
Preko posuti 1/4 smjese s brašnom i zobenim pahuljicama i lagano pritisnuti.
Rasporediti 1/3 mrkve, 10 g grožđica i 10 g badema. Postupak ponoviti još dva puta.
Završiti brašnom i zobenim pahuljicama.
Preko dodati preostalih 100 g naribanog maslaca.
Peći 35-40 minuta.
Izvaditi iz pećnice.
Sačekati 20 minuta, a zatim kolač izvaditi iz kalupa.
Prije posluživanja sačekati da se kolač skoz ohladi.